Ranac za laptop, da ili ne?

Kako odabrati ranac?

Ukoliko na tražite ranac za svakodnevne aktivnosti ili za putovanja, onda ste se već nekoliko puta zapitali: koji je najbolji za vas?
Ukoliko znate za šta ćete ga koristiti,to je odličan početak izbora dobrog i dugotrajnog ranca. Trebaće vam oblik koji može da prihvati sve vaše predmete sa sistemom nošenja koji može da podnese vaše telo i kao i težinu koju u njega stavljate.
Prvo pogedajte zapreminu ranca, tj koliko ima mesta u torbi. Idealno je da je ''prostrana'' i da ima mekanu vodootpornu oblogu, odvojene pregrade i deo za uredjaje.
Prilikom izbora, treba uzeti u obzir i vešanje torbe. Odabir pravog vešanja zavisi od težine koju planirate da nosite.
Ukoliko nosite npr.30 kg na leprsavom pojasu kuka ili naramenicama, sva težina će pasti na ramena i na kraju naneti bol.
Takodje, obratite pažnju na naramenice ranca. One bi trebalo da se podešavaju prema vašim željama. Moraju se podudarati sa gornjim i zadnjim delom ramena , ostavljajući minimalan ili nikakav prostor izmedju ranca i vašeg tela.
Zastitne trake na ledjima ranca bi trebalo da ortopedske,  i ukoliko je sve pravilno namešteno, trebalo da stoje dva ili tri centimetra od pazuha.

GardeRRober

Коментари

Популарни постови са овог блога

Torba za laptop kako odabrati?

Softshell jakna, šta je to?