Softshell jakne su veoma popularne medju sportistima već duži niz godina, jer nude otpornost na vodu i štite od hladnoće, a u pitanju je materijal tankog sloja, što ne sputava pri kretanju čak ni kada se radi o najekstremnijim sportovima.

Glavna prednost softshell jakni je relativna tankoća materijala  obzirom na izolaciju koju materijal nudi. Kvalitetne softshell jakne najčešće su napravljene od dvoslojnog ili troslojnog softshellmaterijala. Materijal je napravljen od nekoliko laminiranih slojeva materijala, kao što su:


Spoljasnji sloj softshell jakni najčešće je napravljen od otpornijeg materijala koji štiti od vode, blata i kiše, a svejedno dopušta koži da diše. Generalno govoreći, svi modeli su barem djelomično otporni na vodu, jer je softshell materijal gusto tkan, pa se kapljice raspršuju i klize po površini.


Sportske softshell jakne već se duže vrijeme koriste , ipak, u zadnje vrijeme postale su gotovo neizbežan dodatak i za mnoge rekreativce koji uživaju u radu i vežbanju i po lošijem vremenu.

Glavna prednost je to što nude veliku zaštitu od hladnoće. Samim time savršene su za vežbanje ili rad  na otvorenom, jer ne sputavaju osobu u kretanju kao što to rade debele zimske jakne i klasična odeća. Takođe su odlična opcija i za slojevito oblačenje na velikim minusima, jer ih je veoma lako obući ispod klasične jakne za dodatnu zaštitu od zime. Uz to, softshell jakne se lako čiste i održavaju, jer se brzo suše nakon pranja, a prljavština poput blata lako se može i očetkati sa njih.
gardeRRober

Коментари

Популарни постови са овог блога

Torba za laptop kako odabrati?

Softshell jakna, šta je to?